Veelgestelde vragen over WordPress plug-ins

• WP File Download en GDPR

Disclaimer: Deze informatie is geen juridisch advies en is alleen voor informatieve doeleinden. Niet al onze extensies zijn op hetzelfde niveau betrokken door GDPR.

Welke gegevens worden gebruikt door onze extensie?

WP File Download haalt statistieken op over welk bestand is gedownload, maar ze zijn niet specifiek gerelateerd aan de gebruiker, het zijn alleen anonieme gegevens. De extensie maakt cookies ( 30 dagen), maar ze worden alleen gebruikt om voorkeuren van de gebruikersinterface (UX) op te slaan en de bruikbaarheid van de extensie te verbeteren.

WordPress , 3rd party en onze extensie

U moet er rekening mee houden dat als u uw websitegebruikers toestaat bestanden op de frontend te uploaden, de plug-in de WordPress gebruikerssessies gebruikt. WordPress gebruikersgegevens kunnen sinds de 4.9 worden beheerd, geëxporteerd en verwijderd uit de WordPress instellingen. 7 versie.

In WP File Download kunt u gebruikmaken van services van derden, bijvoorbeeld Google Drive, Dropbox, OneDrive ... Deze services en WordPress werken er allemaal aan om hun producten en services aan hun kant GDPR-compatibel te maken.

U kunt meer over de GDPR uit de Gegevensbeschermingspagina van de Europese Commissie

• Ik kan de bestandscategorieën niet slepen en neerzetten met een touchscreen-apparaat

Als u een touchscreen-computer op Windows heeft die Chrome gebruikt, kunt u mogelijk geen categorieën slepen en neerzetten met het touchscreen, maar kunt u categorieën alleen slepen en neerzetten met de muis. Om dit probleem op te lossen, moet u aanraakgebeurtenissen in Chrome uitschakelen.

Type chrome: // vlaggen in de Chrome-adresbalk en druk op ENTER

touch screen

bevind zich Schakel aanraakgebeurtenissen in > Wijzig de optie in Gehandicapt

• Preview werkt niet in WP Engine-hosting

Als u uw website host op een WP Engine-server, werkt het bestandsvoorbeeld mogelijk niet.
    Dit komt omdat WP Engine probeert het crawlen van bots om te leiden en Google Drive Viewer kan worden gedetecteerd als het crawlen van een bot.

Neem in dit geval contact op met het WP Engine Support-team en vraag het hen schakel de omleidingsbotfunctie uit.

• 404 fout bij het downloaden van bestand in WP Engine-hosting

Als u uw website host op een WP Engine-server, kunt u bij sommige typen bestanden 404 fouten tegenkomen.
    Dit komt omdat WP Engine een proxy gebruikt met een bepaalde configuratie.

Allereerst, als u de standaard SEO-URL op de configuratiepagina van de plug-in heeft gewijzigd, noteer deze waarde en vervang deze in de eerste regel van de code die we in de volgende regels verstrekken (locatie ~ * ^ / Replace_here_if_you_have_changed_it/* {).

Neem dan rechtstreeks contact op met de ondersteuning van WP Engine https://wpengine.com/support/ en geef deze informatie:

We gebruiken de plug-in WP File Download van Joomunited. Wanneer deze plug-in onder uw omgeving wordt gebruikt, komen we 404 fouten tegen wanneer we proberen bestanden te downloaden die door deze plug-in worden beheerd.
    Deze vraag is al gesteld aan de WP Engine en u heeft deze voor andere klanten opgelost volgens de volgende uitleg.
    De WP File Download plug-in genereert bestanden url die worden verwerkt door een php-script.
    Bijvoorbeeld / downloads / 14 / category / 11 /file.pdf wordt intern omgeleid, door de standaard htaccess-regels, naar het hoofdindex.php-bestand.
    Maar omdat u statische bestanden aanbiedt via een Nginx-proxy en als het bestand niet wordt gevonden, retourneert de proxy een 404- fout en wordt het index.php-script nooit aangeroepen.
    Om deze 404- fout op te lossen, moeten we deze regels toevoegen aan de regels van onze site "Before", ervan uitgaande dat poort 6789 nog steeds de juiste is aan uw kant.
    locatie ~ * ^ / download / * {proxy_pass http: // localhost: 6789; $ dynamic_upstream_read_only; }

• WP File Download plug-in WP File Download is niet correct geïnstalleerd

WP File Download gebruikt zijn eigen framework dat automatisch wordt geïnstalleerd in de / wp-content / mu-plugins

Soms heeft deze map verkeerde rechten en kan WP File Download het framework niet installeren.
    Om dit probleem op te lossen:

• Maak de map / wp-content / mu-plugins
    • Zorg ervoor dat de / wp-content / mu-plug-ins schrijfbaar zijn voor uw webserver-gebruiker
    • Ga opnieuw naar je wordpress en controleer of je de fout nog steeds hebt.

Je hebt nog steeds het probleem

• Pak de inhoud van het bestand wp-file-download.zip uit op uw lokale computer
    • Maak de map / wp-content / mu-plugins op uw website als deze niet bestaat
    • Kopieer de inhoud van de / wp-file-download / framework / map van de eerder uitgepakte bestanden naar de / wp-content / mu-plugins / map op uw websiteserver
    • Ga opnieuw naar uw wordpress , u zou de fout niet meer moeten hebben
  • Kan ik een downloadbaar bestand toevoegen dat ik niet host op mijn server (downloaden op afstand)?

Ja, het is een functie die u kunt activeren in de globale parameters: "download op afstand activeren". Vervolgens kunt u een extern bestand toevoegen zoals elk ander lokaal bestand (beide kunnen worden gemengd), een titel definiëren, een URL voor het bestand, een extensietype (voor het pictogram, zip, xls ...).

• Kan ik de plug-in vertalen?

Natuurlijk ben je welkom. Je kunt daarvoor contact met ons opnemen op het forum als het een nieuwe taal is.

Inbegrepen talen: Engels, Frans, Duits.

• Kunnen gebruikers bestanden uploaden vanaf frontend?

Er is geen speciaal formulier, maar u kunt daarvoor rollen gebruiken. U kunt een gebruikersgroep (gebruikersrol) maken die alleen bestanden mag uploaden.

• Kan ik bestaande bestanden importeren naar WP File Download ?

Ja, er is een importeertool die moet worden geactiveerd in de globale parameters.

Vervolgens kunt u aan de ene kant een bestandscategorie selecteren en aan de andere kant door uw servermappen bladeren (zoals in uw FTP-client). Selecteer daarna bestanden en klik op de importknop, je bent klaar!

• Hoe werkt bestandsbeperking / toegang tot bestanden in de plug-in?

WP File download gebruikt WordPress natice gebruikersrollen. Je hebt 2 opties om een ​​bestand te definiëren  vertoning aan openbare kant en bestandsbeheer aan admin-zijde.

• Beperk de toegang tot het bestand aan de openbare kant: op elke categorie die u kunt definiëren met één klik, zal de gebruikersrol de bestanden kunnen zien. Selecteer bijvoorbeeld abonnees om de bestanden te beperken tot alleen abonnees (geregistreerde gebruikers op uw WordPress website)
    • Om de toegang tot bestandsbeheer te beperken, heeft u een speciale interface om acties per gebruikersrollen te definiëren. Bijvoorbeeld: gebruikers kunnen hun eigen bestanden bewerken, alle bestanden bewerken, bestanden toevoegen, bestanden verwijderen ...
  • Is er een mogelijkheid om per bestandscategorie een thema toe te passen?

Ja, je hebt de mogelijkheid om te definiëren:

• Gebruik een standaardthema in alle plug-ins met vooraf gedefinieerde parameters (kleuren, bestandsgrootte weergeven ...)
    • Kies een thema per categorie en definieer parameter uit de categorie

Als u meerdere gebruikers heeft die de plug-in gebruiken, is de eerste oplossing beter om een ​​vergelijkbare lay-out voor uw bestanden op al uw WordPress websites te behouden.

• Is het mogelijk om de toegang tot bestanden te beperken tot een enkele gebruiker?

Ja, het vereist setup. Toegangsbeperking kan worden ingesteld met behulp van WordPress gebruikersrollen (admin, auteur ...)

• Voor elke categorie bestanden kunt u instellen welke gebruikersrol bestanden kan weergeven en downloaden
    • Voor elk bestandsbeheer kunt u actie instellen voor gebruikersrollen, bijvoorbeeld auteurs kunnen alleen hun eigen bestanden beheren
  • Waarom kan de voorbeeldlink van privébestanden worden bekeken door niet-geregistreerde gebruikers?

Omdat onze previewer Google Viewer gebruikt, heeft standaard niemand toegang tot privébestanden. Dus om Google Previewer toegang te geven tot uw privébestanden, genereren we een tijdelijk token om toegang te krijgen tot deze bestanden. Deze token-tijd is standaard 3600 seconden.

Hoe kan ik de live tijd van het token wijzigen?

Je kan gaan naar "functions.php" bestand van uw huidige thema en voeg dan de onderstaande functie in:

add_filter ('wpfd_token_live_time', function ($ time) {
    retourneer 900;
    });

Notitie: 900 is de live tijd van het token (per seconde). En het wordt niet toegepast op de voorbeeldbestanden voordat deze functie wordt toegevoegd.

• Hoe de bandbreedtebeperking te omzeilen bij het direct downloaden van grote bestanden van een cloudserver?

Normaal gesproken wordt bij het downloaden van een bestand van cloudservers het tijdelijk op uw server opgeslagen en vervolgens op uw server verwijderd nadat het volledig is gedownload. In sommige gevallen willen gebruikers echter bestanden rechtstreeks downloaden van cloudservers; vooral grote bestanden zonder de bandbreedte van uw server in beslag te nemen. Op deze manier kan de directe link van bestanden op cloudservers worden blootgelegd. De link zal binnen 4 uur bestaan ​​met Dropbox en onbeperkt met OneDrive . Bovendien kan de bandbreedte worden beperkt door cloudservers.

Ga naar deze links hieronder voor meer details:

https://help.dropbox.com/files-folders/share/banned-links

https://borncity.com/win/ 2016 / 06 / 26 / onedrive -Microsoft-grenzen-data-overdracht /

Dus om dit probleem op te lossen, moet u de code invoeren "Wp-config.php" overeenkomend met uw cloudservers.

- Dropbox:
    define ('WPFD_DROPBOX_DIRECT', true);
    - OneDrive persoonlijk:
    define ('WPFD_ ONEDRIVE _DIRECT', true);
    - OneDrive Business:
    define ('WPFD_ ONEDRIVE _BUSINESS_DIRECT', true);

Opmerking: deze functie wordt nog niet ondersteund met Google Drive.