Documentatie voor WordPress-plug-ins

Veelgestelde vragen over WordPress-plug-ins

• Zijn er acties die we als ontwikkelaar kunnen gebruiken?

Ja, we hebben Hooks & Filters met opmerkingen in de plug-in opgenomen en daar hebben we speciale documentatie voor.

Het helpt ervaren ontwikkelaars om een ​​andere service aan te sluiten met onze plug-in en je kunt ook om nieuwe vragen op ons speciale forum.

• Kan ik fysieke mappen van mijn server synchroniseren met WP Media Folder ?

We hebben een import- en synchronisatiefunctie in de plug-in (hoofdplug-in, add-ons niet vereist) waarmee je door je servermap kunt bladeren en alle mapstructuren en bestanden kunt importeren. U kunt ook een enkele map selecteren en een synchronisatievertraging definiëren, meer informatie hier >>

Bovendien is ook een NextGEN-galerijimporteur inbegrepen.

• GDPR en WP Media Folder

Disclaimer: deze informatie is geen juridisch advies en is alleen voor informatieve doeleinden. Niet al onze extensies vallen onder de AVG op hetzelfde niveau.

Welke gegevens worden gebruikt door onze extensie?

De extensie maakt cookies aan (30 dagen), maar deze worden alleen gebruikt om voorkeuren voor de gebruikersinterface (UX) op te slaan en de bruikbaarheid van de extensie te verbeteren.

WordPress, 3rd party en onze extensie

Als u uw websitegebruikers toestaat media op de frontend te uploaden, moet u er rekening mee houden dat de plug-in de WordPress-gebruikerssessies gebruikt. Gebruikersgegevens van WordPress kunnen worden beheerd, geëxporteerd en verwijderd uit de WordPress-instellingen sinds versie 4.9.7. In WP Media Folder kunt u gebruik maken van services van derden, bijvoorbeeld Google Drive, Dropbox, OneDrive… Deze services en WordPress werken er allemaal aan om hun producten en services GDPR-compatibel te maken.

U kunt meer over de AVG raadplegen op de pagina Gegevensbescherming van de Europese Commissie

• Maakt de WP media folder fysieke mappen voor uw media?

WP Media folder maakt standaard geen echte mappen / submappen, het is een aangepaste WordPress-taxonomie. Sinds oktober 2020 kunt u vanuit de plug-in-instelling een functie met de naam "fysieke mappen" activeren. Al uw media worden vervolgens naar fysieke mappen verplaatst met hun respectieve pad. Merk op dat er enige beperking is met sommige plug-in-functies die niet kunnen worden gebruikt.

Waarom een ​​aangepaste taxonomie gebruiken voor fysieke mediamappen?

• Om uw afbeeldingslinks niet te verbreken, zoals wanneer u een mapnaam wijzigt
    • Om compatibel te zijn met alle plug-ins van derden die afbeeldingen gebruiken (zoals WooCommerce, plug-ins voor diavoorstellingen ...)
    • Om afbeeldingen in de database (zoals WP) te indexeren en er bewerkingen op toe te passen, zoals galerij beheren, formaat van afbeeldingen wijzigen ...
    • Als u de plug-in verwijdert, wordt alles weer normaal

Kan ik bestaande mappen van mijn server gebruiken en synchroniseren?

We hebben een import- en synchronisatiefunctie opgenomen in de plug-in (hoofdplug-in, add-ons niet vereist). Meer informatie hier >>

• Werkt de native WordPress-tool voor het zoeken naar afbeeldingen met WP Media Folder ?

Ja, precies zoals gewoonlijk :) En je hebt ook een instelling om mediazoekopdrachten in alle mappen of in elke map uit te voeren.

U kunt ook alleen in de map zoeken (geen media).

• Is er een risico om inhoud te verliezen?

Nee, dit is een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van aangepaste taxonomie, uw media en media en medialinks blijven onaangetast op uw server.

Zelfs als u de plug-in verwijdert, is de mediamanager weer normaal met al uw media vermeld.

• Kan ik WP Media Folder met alle mediatypen gebruiken?

Ja, de plug-in werkt precies zoals de WordPress-plug-in. Als Wordpress de media afhandelt, doet WP Media Folder dat ook.

We hebben ook een nieuw mediatype toegevoegd (als optie), zoals: externe video (YouTube ...), geanimeerde GIF's of media van cloudservices (Google Drive, Dropbox, OneDrive)

Documentatie voor ontwikkelaars