Veelgestelde vragen over de Joomla-extensie

• Speed Cache Install

1. Installeer

Onze component is compatibel met Joomla 3 .x. Alle functies en integraties van derden zijn inbegrepen in alle lidmaatschappen.
    Om onze component te installeren, moet u het .zip-bestand downloaden en het standaard Joomla-installatieprogramma gebruiken.

joomla-installjoomla-install

Klik vervolgens op Bladeren> Uploaden en installeren knop, component, modules en plug-ins worden standaard geactiveerd geactiveerd.

2 . Update en automatische updater

Om de extensie bij te werken, kunt u een nieuwe versie over de oude installeren door het ZIP-bestand te downloaden van JoomUnited of gebruik de automatische updater (aanbevolen).

speedcache -update

De automatische updater, die de updatemelding pusht, is ingebed in de Joomla-extensie die u hebt geïnstalleerd. U krijgt dus een melding zoals elke andere extensie in het dashboard of via het menu: Extensie> Beheren> Menu Update.

Log in op uw account om te updaten

U moet inloggen op uw JoomUnited-account om al uw JoomUnited Joomla-extensies bij te werken. Om in te loggen gaat u naar de hoofdconfiguratie van de component en klikt u vervolgens op de Tabblad Live update. Onderaan vind je een login-knop.

live Updatelive Update

Voer uw JoomUnited-gegevens in, dezelfde die u gebruikt om hier in te loggen @ www.joomunited.com

login-joomunitedlogin-joomunited

De knop wordt oranje, gefeliciteerd! u kunt nu alle JoomUnited-extensies op deze website bijwerken! Als je lidmaatschap is verlopen, ontvang je een vernieuwingslink en een tekst waarin dat wordt uitgelegd.

account-gekoppeldaccount-gekoppeld

Opmerking: met één enkele login kunt u alle JoomUnited-extensies bijwerken (met betrekking tot uw lidmaatschap). Inloggen verloopt niet tenzij u de verbinding verbreekt.

• Speed Cache Performance Dashboard

Na installatie van het onderdeel is via het menu een dashboard toegankelijk Componenten> Speed Cache .

fix-cache-prestatie

Het dashboard controleert alle prestatieproblemen en verbeteringen die u op uw Joomla-website kunt toepassen. Alle parameters, behalve de browsercache, kunnen met één klik worden hersteld met behulp van de knoppen Repareer het nu.

Gecontroleerde parameters:

• Controleren op Joomla cache activering en duur: controleer of de joomla-cache is geactiveerd en de tijd minstens op 30 'is ingesteld
    • Controleer op Joomla Gzip-compressie
    • Vervalt kopteksten aanwezigheid en duur in het htaccess-bestand
    • Speed cache URL Autoindex activering: controleer of de automatische URL-indexering is geactiveerd in de configuratie van Speed Cache
    • PHP-versie: controleer of PHP7 + in gebruik is
    • Browser cache activering: controleer of de Speed Cache de Speed Cache browser is geactiveerd
    • Cache automatisch wissen activering: controleer of de automatische cache-cleaner is ingeschakeld

Opmerking: op sommige servers, zoals NGINX of met ingebouwde CDN, lukt het mogelijk de controle op de vervalkoppen niet. Het is geen probleem voor de prestaties omdat het al is afgehandeld

• Speed Cache Cached Pages

1. Voeg URL's toe aan het cachesysteem

Om Speed Cache statische cache en browsercache toe te passen, moet u uw websitepagina's (URL) toevoegen aan de Speed Cache lijst. Klik op het dashboard op Beheer gecachte URL's.

manage-cache-url

Vanaf hier ziet u de URL-lijst die al in het cachesysteem zit.

url-cached-list

Om een ​​URL aan de cache toe te voegen, heb je 3 oplossingen:

• Gebruik de knop URL importeren vanuit menu
    • Klik op de Nieuw toevoegen knop toevoegen plak een aangepaste URL
    • Gebruik sommige regels om een ​​set URL's op te nemen

De knop URL importeren vanuit menu opent een lightbox, waaruit u een of meer Joomla-menu kunt importeren.

cache-url-selectie

Vanuit de instellingen kunt u ook een optie inschakelen om automatisch nieuwe menu-elementen toe te voegen aan de lijst met gecachte URL's. In het geval dat de standaardconfiguratiewaarden van toepassing zijn.

menu-cache-auto

Gebruik de om een ​​aangepaste URL aan de cache toe te voegen Nieuw toevoegen knop.

cache-URL

Klik ten slotte op de knopstatus om de URL (pagina) te "publiceren" (toevoegen aan cache). Als u een pagina aan de cache toevoegt, worden de statische cache en de browsercache op de pagina geactiveerd.

Opmerking: op de bedieningsbalk kunt u de vervolgkeuzelijst bulk gebruiken om de statussen van de elementen met één klik te wijzigen

De inclusieregels helpen u om een ​​set URL's toe te voegen aan uw cachesysteem. Als u bijvoorbeeld al uw nieuwssectie in het Speed Cache systeem wilt plaatsen waar de URL begint met / nieuws, kunt u de volgende regel toevoegen:

add-cache-regel

De regels voor het opnemen van URL's bieden de mogelijkheid om sterren in uw URL's te gebruiken, zodat u met één verzoek duizenden URL's in de cache kunt plaatsen. Hier is een handig voorbeeld van gebruik

• Voeg een regel toe om alle URL's op te nemen op basis van een prefix (inclusief deze prefix-URL): www.domain.com/news*
    • Voeg een regel toe om alle URL's op te nemen op basis van een prefix (exclusief deze prefix-URL): www.domain.com/news/*
    • Voeg een deel van een URL uit de cache toe: www.domain.com/news/*/themes

2 . Sluit URL's uit de cache uit

De URL-uitsluiting van cache werkt op dezelfde manier, u kunt URL's één voor één uitsluiten of regels gebruiken. Open het tabblad om een ​​URL uit te sluiten Cache-URL-uitsluiting en vervolgens Nieuw.

cache-URL

De regels voor URL-uitsluiting bieden de mogelijkheid om sterren in uw URL's te gebruiken, zodat u duizenden URL's met één verzoek uit de cache kunt uitsluiten. Hier is een handig voorbeeld van gebruik

• Voeg een regel toe om alle URL's uit te sluiten op basis van een prefix (inclusief deze prefix-URL): www.domain.com/news*
    • Voeg een regel toe om alle URL's uit te sluiten op basis van een prefix (exclusief deze prefix-URL): www.domain.com/news/*
    • Sluit een deel van een URL uit de cache uit: www.domain.com/news/*/themes

3 . Cache op pagina en gebruikersstatus

Zoals je hebt opgemerkt, kun je in de URL-lijst de cache voor gastgebruikers en / of voor ingelogde gebruikers activeren. Speed cache kan de cache zelfs verwerken voor ingelogde gebruikers en dus voor alle dynamische inhoud.

Dit is iets dat je niet aankunt met de Joomla - Page cache plugin.

Om de cache voor ingelogde gebruikers te activeren, moet je een cachebestand per Joomla-gebruiker activeren vanuit de configuratie.

cache-ingelogd-joomla

Het feit dat u de cache voor ingelogde gebruikers per pagina kunt activeren, is zeer flexibel en we raden aan om een ​​test op de frontend uit te voeren met gebruikersaccounts op alle dynamische inhoud.

4 . Reinig alle Joomla-caches

Zodra een pagina aan de cache is toegevoegd, maakt Joomla enkele cachebestanden, genereert Speed Cache statische cache (HTML-bestand) en wordt het bestand opgeslagen in de gebruikersbrowser (browsercache).

De Speed Cache cache-reiniging kan al die bestanden en cache in één klik verwijderen, u hoeft de Joomla-cache niet afzonderlijk op te schonen.

cache-all-clear

In de instelling kun je ook een parameter activeren om automatisch al die cache op acties op te schonen. Inderdaad, bij backend / frontend-acties zoals het opslaan van een inhoud, kan alle cache worden opgeschoond.

Bovendien heb je overal in de Joomla-administratie een knop beschikbaar om alle cache in één klik op te schonen.

clear-cache-knop

• Speed Cache Resources Minification

Minificatie verwijst naar het proces waarbij overbodige of overbodige gegevens worden verwijderd zonder dat dit van invloed is op hoe de bron door de browser wordt verwerkt - bijvoorbeeld codecommentaar en opmaak, het verwijderen van ongebruikte code, het gebruik van kortere variabelenamen en functienamen, enzovoort.

Klik op het dashboard op Groepeer en verklein en vervolgens op de knop Scannen om uw websitebestanden weer te geven.

minification-file-cache

U kunt al uw JS-, CSS- en lettertypebestanden in één klik groeperen. De functie voor groepsbestanden omvat

• Groepeer alle JS-bestanden
    • Groepeer alle CSS-bestanden
    • Groepslettertypen

groep-bestanden

De vermelde bestanden zijn standaard de CSS, JS en het lettertype in uw sjabloon en sommige van de media. Als u alle bestanden die op de frontend zijn geladen (op alle pagina's) wilt verkleinen, raden we aan om de bestanden te vermelden en de instellingen te openen.

minify-aanbieding

Vanaf hier kunt u de servermappen selecteren waar uw CSS, JS & Fonts zich bevinden, bijvoorbeeld media / com_hikashop. druk dan op de verklein groene schakelaar of gebruik de Toggle State knop.

multi-activeren-selectie

• Speed Cache CDN-integratie

Het gebruik van CDN ( Content Delivery Network ) is efficiënt gebleken, vooral als u een internationaal publiek heeft. Het helpt websitemedia van een lokale bron over de hele wereld te bedienen. Een CDN-integratie is beschikbaar met alle grote CDN's op de markt zoals Cloudflare, Amazon Cloudfront, MaxCDN, KeyCDN en anderen.

Om toegang te krijgen, klikt u gewoon op CDN vanaf het dashboard. Dan kunt u daar uw informatie toevoegen.

cdn-sc

• Instellingen voor Speed Cache

1. Algemene parameters

Speed cache heeft een aantal instellingen die toegankelijk zijn via de Dashboard> Configuratielink

parameters1

• De cache-levensduur: Levensduur van cache in minuten. Na deze vertraging wordt de cache automatisch gewist en opnieuw gegenereerd
    • Gebruik browsercache: Gebruik de browser om pagina-inhoud in de cache op te slaan. Verhoog de paginasnelheid veel door zware pagina-inhoud, zoals afbeeldingen, op uw harde schijf te cachen. Het kan ook worden gewist
    • Cachebestand per gebruiker: Voor elke gebruiker wordt een cachebestand gemaakt dat wordt geactiveerd als uw website moet worden aangemeld. Alleen toepassen voor ingelogde gebruikers en toestaan ​​om dynamische elementen uit cache zoals gebruikersnaam uit te sluiten
    Het cachebestand per gebruiker moet worden geactiveerd elke keer dat u van plan bent om de cache te activeren op dynamische inhoud of met gebruikerssessie (inloggen)
    • Cache wissen bij beheeracties: De cache wordt verwijderd bij bepaalde acties op het Joomla-beheer: opslaan, toepassen, publiceren, de publicatie ongedaan maken of de inhoud verwijderen
    • Cache wissen bij acties aan de voorkant: De cache wordt verwijderd bij bepaalde acties op de Joomla-frontend: opslaan, toepassen, publiceren, de publicatie ongedaan maken of een inhoud verwijderen
    • Wis ook de cache van Joomla: Naast de SpeedCache cache wordt ook de Joomla-cache gewist

2 . Automatische cache-preloading

De nieuwste parameters gaan over de automatische cacheregeneratie. Nadat de cache is gewist, kan deze automatisch vooraf worden geladen op basis van de URL-lijst (vereist de cURL-extensie om te werken, meestal geïnstalleerd).

parametter3

• Token voor vooraf laden van cache: Het token voor het vooraf laden van de cache wordt gebruikt om de aanvraag voor het opnieuw genereren van de cache te verifiëren. Je hebt ook de URL die je met je crontab kunt gebruiken om hem regelmatig te herladen.
    • Vooraf laden na het wissen van de cache: Nadat de cache is gewist, kan deze automatisch vooraf worden geladen op basis van de URL-lijst (vereist de cURL-extensie om te werken, meestal geïnstalleerd).
    • Cache-Provider-koptekst toevoegen: het als antwoord wanneer het antwoord wordt gegeven door Speed Cache . Het kan worden gebruikt voor foutopsporing.
    • Automatisch menu om te cachen: Voeg automatisch nieuwe menu's toe aan de lijst met gecachte pagina's.
    • Cache voor desktop: Serveer de cache voor desktop voor alle apparaten: aanbevolen, tenzij een verkeerde cacheversie wordt aangeboden
    • Cache voor tablet: Serveer de cache voor tablet: ALLEEN aanbevolen als u een verkeerde cacheversie ervaart
    • Cache voor mobiel: Serveer de cache voor mobiel: ALLEEN aanbevolen als u een verkeerde cacheversie ervaart
    • Extern script in cache plaatsen: Cache externe bronnen zoals script aangeboden door Google. Waarschuwing: zorg ervoor dat u de prestaties voor en na activering bewaakt, in sommige gevallen kunt u prestatieverlies ervaren wanneer geactiveerd!
    • Laadmodule van Ajax: Voeg in elke module een optie toe om AJAX-laden (asynchrone) te activeren, te configureren per module.

Wanneer "Load module by Ajax" is ingeschakeld, ziet u de parameters op Modules> tabblad Geavanceerd.

ajax-loading-module

• SpeedCache AJAX laden: Activeer het laden van de module in AJAX (asynchrone) om cacheproblemen met deze module te voorkomen
    • AJAX automatisch vernieuwen: Automatische module AJAX verversingsperiode om cacheproblemen met deze module te voorkomen
    • AJAX verversingsinterval: Selecteer het AJAX verversingsinterval voor deze module (minuten)

3 .

Om toegang te krijgen Lazy loading, Ga aub naar Dashboard> Configuratie koppeling. Deze functie helpt je om progressief afbeeldingen te laden wanneer de gebruiker naar beneden scrolt, handig als je een lange pagina hebt met een heleboel afbeeldingen erin. Eerst moet u deze parameter inschakelen en vervolgens ziet u deze instellingen hieronder:

lazy-loading-parameter

• Afbeelding uitsluiten kleiner dan (breedte px): Sluit lazy loading alle afbeeldingen die minder dan deze breedte in pixelwaarde hebben. Handig om kleine pictogrammen of logo's uit te sluiten
    • Afbeelding uitsluiten kleiner dan (hoogte px): Sluit lazy loading alle afbeeldingen die minder dan deze hoogte in pixelwaarde hebben. Handig om kleine pictogrammen of logo's uit te sluiten
    • Lazy loading URL-opname: Neem alleen die URL's op voor het lazy loading van de afbeelding. U kunt ook een set URL's opnemen door een regel te gebruiken zoals: www.website.com/news*
    • Lazy loading URL-uitsluiting: Sluit URL's uit van het lazy loading van de afbeelding. U kunt ook een set URL's uitsluiten door een regel te gebruiken zoals: www.website.com/news*

4 . Verkleinen en groeperen

Om toegang te krijgen Verkleinen en groeperen, ga naar Dashboard> Configuratie koppeling. Hier kunt u groeps-CSS, JS, lettertypen en Google-lettertypen inschakelen of enkele JS- en CSS-bestanden uitsluiten.

minify-group-tab

• Map opnemen: Map opnemen om het verkleiningsbestand op te halen
    • Groeps-CSS: Door meerdere CSS-bestanden in één bestand te groeperen, wordt het aantal HTTP-verzoeken geminimaliseerd. Wees voorzichtig en test uw website, dit kan tot conflicten leiden.
    • Groep JS: Door meerdere JavaScript-bestanden in één bestand te groeperen, wordt het aantal HTTP-verzoeken geminimaliseerd. Wees voorzichtig en test uw website, dit kan tot conflicten leiden.
    • Groepslettertypen en Google-lettertypen: Groepeer lokale lettertypen en Google-lettertypen in één bestand om sneller te worden weergegeven.
    • CSS uitstellen: Roep CSS-bestanden aan het einde van het laden van de pagina op om renderblokkerende elementen te verwijderen
    • JS uitstellen: Roep JS-bestanden aan het einde van het laden van de pagina op om renderblokkerende elementen te verwijderen
    • Bestandsuitsluiting: Om conflicten of fouten te voorkomen, kunt u bestanden uitsluiten van het groepsproces. Alleen relatief pad zoals in het voorbeeld.

5 . Standaard waarden

Ga naar voor toegang tot de standaardwaarden Dashboard> Configuratie koppeling. Dit zijn de standaardwaarden die van toepassing zijn op een nieuwe URL wanneer ze worden toegevoegd aan het Speed Cache systeem.

tabblad standaardwaarden

• Caching voor gasten: Caching deze URL voor gastgebruikers
    • Preload voor publiek: Laad deze URL vooraf voor openbare gebruikers
    • Caching voor ingelogd: Caching deze URL voor ingelogde gebruikers
    • Preload voor ingelogd: Deze URL vooraf laden voor ingelogde gebruikers
    • Preload per gebruiker: Laad deze URL per gebruiker vooraf in
    • Cache uitsluiten voor openbaar: URL uitsluiten van cache voor openbare gebruikers
    • Cache uitsluiten voor ingelogd: URL uitsluiten van cache voor ingelogde gebruikers

6 . CDN

Ga naar om toegang te krijgen tot CDN Dashboard> Configuratie koppeling. Vervolgens activeert u CDN en vult u hier uw CDN-informatie in.

cdn-tab

• CDN-URL: voeg je CDN URL toe, zonder de slash (aan het einde)
    • CDN-inhoud: Uw Joomla-inhoud wordt weergegeven via CDN-bronnen, gescheiden door komma's
    • Inhoud uitsluiten: Sluit bestandstype of mappen uit van het CDN-netwerk
    • Relatief pad: Standaard ingeschakeld, schakel de CDN in / uit voor bronnen voor relatieve paden. Gebruikt voor sommige compatibiliteit met specifieke Joomla-plug-ins.

7 . ImageRecycle-integratie

ImageRecycle is een service voor beeldcompressie van derden: https://www.imagerecycle.com/

We hebben de service toegevoegd in de Speed Cache configuratie omdat we van mening zijn dat het een grote prestatieverbetering is, maar het is niet verplicht om het te gebruiken. Onze leden kunnen een coupon van 20% KORTING krijgen op al het lidmaatschap via de configuratiepagina.

ir-snelheid-cache

Na installatie kunt u de afbeeldings- en pdf-bestanden comprimeren op Componenten> Afbeelding recyclen.

handmatige optimalisatie

Voor meer informatie kun je hier terecht: https://www.imagerecycle.com/cms/joomla

8 . Importeren / exporteren

Ga voor toegang tot Import / Export naar Dashboard> Configuratie koppeling. Nu kunt u de configuratie voor importeren / exporteren zien.

import-export

Websiteoptimalisatie kost tijd en het importeren van een bestand om al uw extensieconfiguratie terug te krijgen is sneller. Vanaf hier kunt u een json-bestand importeren of exporteren.

export-import-knop

• Kan ik de prestatiewinst meten?

Gedeeltelijk meet de online snelheidstest zoals Pingdom alleen het laden van de eerste pagina (geen browsercache) voor niet-ingelogde gebruikers (geen ingelogde cache), dus misschien vindt u weinig verschil, maar uw gebruikers zullen dat doen!

De beste manier om de prestaties te meten, is door zelf de tijd te testen om een ​​pagina in uw browser weer te geven.

• Kan ik Cache Cleaner van Regular Lab gebruiken met Speed Cache ?

Natuurlijk heeft het opschonen van de cache van het automatische systeem Speed Cache of van de extensie Cache Cleaner hetzelfde resultaat.

• Werkt Speed Cache met community's, forums en dynamische inhoud?

Meestal ja, in dit geval moet u de cache per gebruiker activeren. Het is mogelijk dat u niet enkele URL's opneemt die elke seconde nieuwe inhoud bevatten om correct te werken.

Als u speed cache wilt gebruiken in dynamische omgevingen, moet u alle gevallen controleren die uw gebruikers kunnen tegenkomen voordat u de aanwezigheid van URL's in Speed Cache valideert.